‘Zeydan Karalar, Taşrada”

‘Zeydan Karalar, Taşrada”

ABONE OL
Şubat 20, 2024 19:20
‘Zeydan Karalar, Taşrada”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşar KARA – YANKI

‘Zeydan Karalar, Taşrada (2) ‘CHP’li Zeydan Karalar, ‘Taşra’da varım’ dedi ve taban bunu gördü; umarız devamı gelir?’

Ana muhalefet partimiz CHP’nin yurt genelinde ki trendinden ziyade Adana’da ki hareketliliği, ivmeliği rakip partilerin bile takdirle dikkatlerini çekiyor. Yazımın dünkü bölümünde da kısmen yazdığım gibi;

İbrahim Özdiş, Zülfikar İnönü Tümer, Ayhan Barut, Zeydan Karalar, Soner Çetin, Ertan Karaoğlu, Abeydullah Kolcu, Yüksel Erdoğan, Erkan Karaoğlu ve Boğaçhan Ünal gibi isimler CHP’de ki hareketliliğin ana mimarları.  Tabii ki görünmeyen bir birinden saygın emekçileri, partilileri, gençleri, hanımefendiler, tecrübeli değerleri unutmuyorum.

CHP son mahalli seçimlerinde elde ettiği il merkezi ve Karataş ilçesinde ki başarıyı şimdi Adana Büyükşehir’e taşımak istiyor. Hatta dahada ileri belirli odak noktalarında Sarıçam,İmamoğlu, Ceyhan, Yüreğir, Kozan, Feke gibi ilçelerde de yitiklerini toparlayarak seçimlerde iddialı ve hatta Başkanlıkları almak istiyor.

Elbette Kasım 2015 genel seçimlerinde de arzulanan hedefi yakalayamayan CHP’de bu açıklarında giderilmesi için çok yoğun bir çalışma var.

CHP hem genel hemde mahalli seçimlerde büyük bir iddiayla hedefini yakalamak için toplumun her kesimiyle kucaklaşabilen, kabul noktasında ki önemli isimleri de bu arada çalışmalar içerisinde büyük bir dikkatle mercek altına aldı.

İşte bu başarıya odaklanan çalışmaların birini isim üzerinde dün ve bugün için kaleme aldım. CHP’li Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar.

Seyhan ilçe kadar Adana’nın her yanında isminden söz ettirmeyi başaran Zeydan Karalar, akıllılıkla hareket ettiği ekiple önemli bir çıkışı TAŞRA’YA yaparak sağladı. Buda İMAMOĞLU ilçesi idi. Üstelikte CHP tabanına Musa Türksev’in memleketinden başlıyorum mesajı vererek. TABAN bunu hemen gördü ve karşılığını bayramda kulisler atarak siyaset arenasında Zeydan Karalar’ın ismini dahada perçinledi. Bravo Zeydan Karalar’a önemli bir çıkış. Umarız devamı gelir.

Bura di bir mim koymamın gerekçesi şu;

Genellikle iyi bir başlangıç yapılıyor ama ardı gelmiyor. Bu nedenle umarız ifadesini kullanıyorum.

Siyasette TAŞRA’nın önemi çok.

Özelliklede Adana gibi büyük bir kentte. Çünkü il merkezi genellikle TAŞRA İlçelerinden gelen veya bağlantısını oluşturan insanlardan meydana geliyor. Bu nedenle Adana politikasında taşra taşra diye yazıp çiziyor ve yorum yapıyoruz. Ancak üç tane kendisini bilmiş KOZAN’a gitmektense Adana’da iki apartmana gideriz iş bitmiştir mantığına gidiyorlar. Sonrası da 30 Mart 2014’de, 7 Haziran’da,Kasım 2015 seçimlerinin sonunda var.

Hasılı;

CHP’de Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yarınlar adına Adana Büyükşehir için iyi bir çıkış yaptı ve Taşrada varım dedi. Bekleyelim bakalım yarınlar ne getirecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

EKONOMİ

17 gün önce

KOZANLILARIN KALBİ BÜTÜNLEŞTİRİCİLİK ADINA 14 NİSAN 2026 BU AKŞAM  İLETİŞİM UZMANI YALÇIN KARA’NIN İMTİYAZINDA Kİ BÖLGEMİZİN 20 YILLIK ETKİLİ YAYIN ORGANI    SON FİKİR GAZETESİNİN   KUTLAMA GECESİNDE OLACAK…

EKONOMİ

21 gün önce

BUGÜN 10 NİSAN 2026 KAHRAMAN TÜRK POLİS TEŞKİLATIMIZIN 181, GAZETECİ YAŞAR KARA -YANKI OLARAK BENİM 67. YAŞ GÜNÜM KUTLU OLSUN… 10.04.2026

EKONOMİ

28 gün önce

MISIR Ülkesi Vakıflar idaresi Yönetim Kurulu Başkanı Halid el-Tayeb İle Görüşen Sıdıka ŞİRE’den İş Dünyasına Müjdeli Mesaj; “MISIR’da Yatırım,Ticaret ve İş Birliği Yapmak İsteyen Firmalar Bizimle Temasa Geçsin İlgili Vakıfla Beraber Çalışacağız…”  Dedi.

EKONOMİ

30 Nisan 2026

İş dünyasında ki Adanalı diplomatik değerimiz Sıdıka ŞİRE’ye yeni paye ünvan; “Sıdıka ŞİRE Uluslararası İş Adamları ve iş Kadınları Türkiye Cumhuriyeti Federasyonu Başkanlığına getirildi…”

EKONOMİ

30 Nisan 2026

ÇGC Başkanı Cafer ESENDEMİR’den ‘Adana’dan Ses’ projesine Avrupa Birliği Desteği Müjdesi!

EKONOMİ

30 Nisan 2026

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCIMIZ MEHMET SAĞLAM’I ADANA’MIZIN YENİ VE ESKİ VALİSİ BİRLİKTE ZİYARET ETTİ…

EKONOMİ

30 Nisan 2026

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın İmzaladığı Kararnameyle Adana Valiliğine Karabük Valisi Mustafa YAVUZ Atanırken, Adana Valisi Yavuz Selim KÖŞGER Denizli Valiliğine Atandı…

300x250r
300x250r