Ömer Çelik’li Ak Parti Adana’da bir başka güçlü (1)

Ömer Çelik’li Ak Parti Adana’da bir başka güçlü (1)

ABONE OL
Şubat 24, 2024 14:02
Ömer Çelik’li Ak Parti Adana’da bir başka güçlü (1)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşar KARA – YANKI

Ömer Çelik’li Ak Parti Adana’da bir başka güçlü (1)

Atalarımız ne güzel söylemiş “yiğidi öldür ama hakkını inkâr etme” diye.
Ömer Çelik’in parti içerisinde, siyaset dünyasında ve sosyal çevrede ne kadar güçlü olduğunu hepimiz biliyoruz. Elbette ki bu gücün ardında yatan asil değerin kim olduğunu da hepimiz biliyoruz. Ama Ömer Çelik’te arzulanan, beklenilen vasıf, özellik, irade, beceri ve yetenek olmamış olsa idi; bu kadar güçlü olabilirimiydi? Verilen görevlerin üstesinden gelebilirimiydi? O kadar yük Ömer Çelik’e lütfedilirimiydi? Hepsine verebileceğim cevap tek kelimeyle HAYIR.
Kaldı ki;
İşgüzarlıkta etmek veya yapmak istemiyorum ama;
Ömer Çelik lütuflarla değil Us’unda ki yetenekleriyle verilen görevleri layıkıyla yerine getirebiliyor vede getirdi.
Kimi, yâda kimileri;
Biri veya birileri yazdıklarımdan farklı düşünebilir ama gerçek bu.
Ömer Çelik verilen her görevi ziyadesiyle yerine getirmiştir.
Ama şu düşünülebilir;
Siyasi literatüre göre,
Yapısal değerlere göre, çokta üfürülen; beden dili teranelerine bire bir uyumun dışında bir görüntü ve tavır ortaya koyabilir.
Zaten bu vasıflar Ömer Çelik’i ayrıcalıklılık, farklı kılıyor.
Kimilerine göre soğuk, bön gelebilir.
Ama inanın gördüğüm, tanıdığım azda olsa ara ara yakın olduğum sıralarda da edindiğim tespit budur Ömer Çelik’le ilgili.
Hemende şu ayrıcalığı; gazetemiz Çukurova BARIŞ’ın Siz Saygıdeğer Okurlarıyla paylaşayım.
Ömer Çelik’in Adana da ilk olarak ismini kamuoyu ile paylaşan gazeteci Yaşar Kara olarak benim. Ve Ak Parti iktidar filan değil henüz kuruldu yada kurulma aşaması sırasında yani 2001’lerde.
Bu ismi bana veren kişide daha sonra Ak Partinin İl Başkanlığını yapan ve hatta 3 Kasım 2002 seçimlerinede partiyi İl Başkanı olarak götüren isim Vedat Kahyalar idi. Vedat Bey bizim kuşağımızın evladı olup, Adanalı ve o vakitler var olan YİMPAŞ Adana mağazasının Müdürü idi. Yaptığım röportajda da; Vedat Bey, şuan Cumhurbaşkanımız olan Sayın Recep Tayip Erdoğan’la Ömer Çelik vartasıyla Ümraniye’de bir araya geldiklerini içeren bazı ayrıntılar yer alıyordu. O yıllarda Adanalı hemşerimiz Ömer Çelik, şimdi olduğu gibi Sn. Erdoğan’a en yakın isimlerden birisi ve Danışmanlığını yapıyordu. Kaldı ki; Adana’da da en yakın görüştüğü isimler arasında Vedat Kahyalar vardı.
Ve arkası geldi 3 Kasım 2002 seçimlerine Ak Parti Adana’da 1.Sırada daha sonradan MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı olan ODTÜ’lu parti kurucusu Abdullah Çalışkan, 2) Ömer ÇELİK, 3) Ziyaaettin Yağcı ve uzayıp giden liste. Ki; seçim sonucunda 14 Milletvekilli Adana’dan Ak Parti 8 Milletvekili çıkarmış ve ardından Sosyal Demokrat Atilla Başoğlu’nun katılımıyla sayı 9’a çıkmıştı.
Bugün Avrupa Birliği Bakanımız olan Ömer Çelik’i sizlere aktarırken dünden bugüne gelmenin bazı önemli ayrıntılarını da dikkatlerinize sunmak istiyorum. Ki; gerçekler ayrıntıda gizlidir. Bugünlük bu kadar devamı yarın…

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r