İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ve ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), İran’ın nükleer programının kalbi sayılan bölgeler ile devrim muhafızlarına ait füze üslerini hedef aldığını duyurdu.
Vurulan Bölgeler: İsfahan, Natanz ve Tahran yakınlarındaki stratejik askeri tesislerde şiddetli patlamalar rapor edildi.
Ortak Açıklama: ABD kanadı, “Bölgesel güvenliği tehdit eden unsurların etkisiz hale getirildiğini” savunurken, İsrail tarafı “Varlığımıza yönelik tehdidi kaynağında vurduk” mesajı verdi.
Saldırının üzerinden birkaç saat geçmeden İran Milli Güvenlik Konseyi toplandı ve “Misilleme hakkımızı en sert şekilde kullanıyoruz” açıklaması geldi.
Füze Sağanağı: İran topraklarından ateşlenen yüzlerce balistik füze ve kamikaze İHA, İsrail’in hava savunma sistemlerini (Demir Kubbe ve Arrow) test etmeye başladı.
Bölgesel Yayılma: Lübnan ve Yemen hattından da eş zamanlı saldırıların başladığına dair haberler geliyor. Bölgedeki tüm ABD üsleri “Kırmızı Alarm” durumuna geçirildi.
Savaşın fiilen başlamasıyla birlikte küresel ekonomi de alarm verdi:
Petrol: Brent petrol fiyatları dakikalar içinde %5’in üzerinde değer kazandı.
Altın: Güvenli liman arayışındaki yatırımcılar altına hücum etti; ONS fiyatları tarihi zirvelere doğru tırmanışa geçti.
Birleşmiş Milletler: Tarafları acil itidale çağırırken, Güvenlik Konseyi’nin olağanüstü toplanması bekleniyor.
Türkiye: Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; “Bölgesel bir savaşın kimseye fayda sağlamayacağı, şiddetin derhal durdurulması gerektiği” vurgulandı.
Bölgedeki iletişim hatlarında kesintiler yaşanıyor. Gelişmeler anlık olarak takip ediliyor.
EKONOMİ
28 Şubat 2026EKONOMİ
28 Şubat 2026EKONOMİ
28 Şubat 2026GÜNDEM
28 Şubat 2026EKONOMİ
28 Şubat 2026MAGAZİN
28 Şubat 2026EKONOMİ
28 Şubat 2026
1
Hürriyet Okurları; 36 Yıllık Yayın Hayatına Yaklaşık 2 Yıldır Ara Verilen “Hürriyet Çukurova-GAP” Ekinin Yeniden Yayınlanması İçin İvedilikle DESTEK Bekliyor. “Hürriyet Çukurova” Yeniden Yayınlanmalı… (3)
2
Başarılı Emlak Danışmanı BERHAN TELEVİ Diyor ki; ”İnşaat ve Emlak Sektörünün Gözde Adresi Gökhan Alıç İnşaat Emlak” Seçkin Müşterilerimizin Hizmetinde. Bizleri Aramanız Sizler Ulaşmamız demek…”
3
Eğitimli Tanınmış Genç Emlak Danışmanı BERHAN TELEVİ Diyor ki; ”İnşaat ve Emlak Sektörünün Gözde Adresi Gökhan Alıç İnşaat Emlak” Siz Değerli Velinimetimiz Müşterilerinin Daima Hizmetinde. Bizleri Aramanız Sizler Aydınlatmamız demektir …”
4
Cumhurbaşkanımız ERDOĞAN; “Darbe anayasası utancından bu milleti mutlaka kurtaracağız”
5
Cadde Toros Restaurantta Neşeli Yılbaşı…